Man rijdt op gestolen scooter

maandag 13 juni 2016

Nieuwegein - Zondagmiddag 12 juni hielden agenten op de Hildo Kropstraat een man aan die op een gestolen scooter reed. In een kelderbox vonden ze ook gestolen spullen en drugs.

Rond 16.15 uur zagen surveillerende agenten een scooter rijden zonder kentekenplaat en waarvan de bestuurder geen helm droeg. Bij het zien van de agenten gingen de man, 20 jaar uit Nieuwegein, ervandoor. Hierbij reed hij met hoge snelheid en zorgde voor gevaarlijke situaties. Op de Kruyderlaan wilde hij rechtsaf slaan, verloor de macht over het stuur en viel van de scooter af. Agenten konden hem aanhouden.

 

Door de val was de buddyseat van de scooter open waardoor enkele telefoons en inbrekerswerktuig eruit viel. De verdachte vroeg aan een bekende van hem die aan kwam lopen om de deur van zijn kelderbox te sluiten. Hierop gingen agenten naar de kelderbox en vonden daar meerdere spullen die gestolen bleken, waaronder elektrisch gereedschap. Ook bleek er een hoeveelheid drugs in de kelderbox te liggen.

 

De verdachte werd aangehouden voor onder andere heling, het zorgen voor gevaarlijke situaties in het verkeer en voorbereidingshandelingen voor handel in drugs. Een nader onderzoek is ingesteld.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lopikerkapel | 112 alarmeringen Lopikerkapel | Goedkoop Tanken in Lopikerkapel | Supermarkten in Lopikerkapel | Weerbericht Lopikerkapel