Burgernet in Lekpoort breidt uit met Burgernetmail

dinsdag 15 maart 2016

Nieuwegein/Houten/Vianen - De inzet van Burgernet met ingang van deze week uitgebreid met e-mailberichten. Dit geldt voor de drie gemeenten binnen het politiebasisteam Lekpoort: Nieuwegein, Houten en Vianen. Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties en die kunnen daar direct op reageren. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk.

Deelnemers van Burgernet ontvangen zoekacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Vanaf 14 maart is hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails worden verstuurd na een woninginbraak. Als er in de buurt is ingebroken, ontvangen Burgernetdeelnemers in de omgeving een e-mail met het verzoek om te reageren als zij informatie hebben over de woninginbraak. In de mail worden ook tips gegeven hoe een woninginbraak te voorkomen is. In de toekomst kan de Burgernetmail ook worden ingezet voor andere incidenten dan woninginbraak.

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Wij werken hierbij graag samen met inwoners. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten wij meer informatie te ontvangen, waardoor we bij voorbeeld meer inbraken oplossen of weten te voorkomen. Zo werken we samen aan een veilige woon- en werkomgeving. Eerder zijn met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan. Burgernetmail wordt stapsgewijs ingevoerd in het hele land.

Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een vermiste persoon of een verdachte van een misdrijf met de vraag mee uit te kijken. In een aantal gemeenten is daar nu Burgernetmail aan toegevoegd.  Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans op succesvolle acties. Aanmelden is eenvoudig. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.burgernet.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lopikerkapel | 112 alarmeringen Lopikerkapel | Goedkoop Tanken in Lopikerkapel | Supermarkten in Lopikerkapel | Weerbericht Lopikerkapel