Jongen verzet zich bij aanhouding

maandag 13 juni 2016

Utrecht - Zondagmiddag 12 juni hielden agenten op de Trumanlaan een verdachte aan voor het rijden op een gestolen scooter. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en vernielde een raam van een politieauto.

Rond 17.00 uur zagen surveillerende agenten een jongen lopen die zij herkenden als een verdachte van het rijden op een gestolen scooter. De jongen was op 4 juni in beeld gekomen nadat agenten twee jongens op een scooter zagen rijden die bij het zien van de agenten ervandoor gingen en de scooter achterlieten. De scooter bleek op 1 juni gestolen te zijn.

 

Zondagmiddag 12 juni zagen ze de verdachte en wilden hem aanhouden. De 16-jarige Utrechter probeerde weg te lopen waarna een agent hem tegenhield. Hierbij ontstond een worsteling en werd de Utrechter op de grond gelegd. Een vriend die bij hem was, probeerde de aanhouding te voorkomen. Hij, 16 jaar uit Utrecht, werd ook aangehouden.

 

De 16-jarige verdachte van rijden op een gestolen scooter, bleef zich verzetten en werd door meerdere agenten in het politievoertuig geholpen. Hierbij trapte hij tegen het raam van het portier dat beschadigd raakte.

 

Tijdens de aanhouding waren er meerdere omstanders die zich ermee bemoeiden. Waaronder een 19-jarige man uit Utrecht, die meerdere beledigingen uitte. Hij werd later aangehouden voor belediging.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lopikerkapel | 112 alarmeringen Lopikerkapel | Goedkoop Tanken in Lopikerkapel | Supermarkten in Lopikerkapel | Weerbericht Lopikerkapel