Verdachte aangehouden in onderzoek woningoverval

woensdag 3 augustus 2016

Lopikerkapel - Woensdag 27 juli hield de recherche een 26-jarige vrouw uit Utrecht aan op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval aan het Kapelsepad in Lopikerkapel.

Op 13 september 2015 werden de drie bewoners, een echtpaar en hun zoon van 13 jaar, in hun woning overvallen door drie gewapende mannen. De mannelijke bewoner kreeg een pistool tegen zijn hoofd en werd geslagen en geschopt. De daders wilden de kluis, maar die hadden de bewoners niet. Vervolgens gingen ze er met sieraden en een portemonnee vandoor.

Direct startte de recherche een groot onderzoek. In het regionale opsporingsprogramma bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht werd meerdere keren aandacht besteed aan deze zaak. Dit leverde nieuwe informatie en goede tips op. In de dagen voorafgaand aan de overval zou er mogelijk een vrouw in de omgeving van het chalet geweest zijn om bij de woning te kijken en informatie te verzamelen.

Mede dankzij tips van kijkers van de opsporingsprogramma’s kon de recherche woensdag 27 juli de 26-jarige Utrechtse aanhouden. Zij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de woningoverval. Vrijdag 29 juli werd zij voorgeleid bij de rechter-commissaris en werd vrij gelaten. Zij blijft wel verdachte. De recherche zet het onderzoek onverminderd voort.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lopikerkapel | 112 alarmeringen Lopikerkapel | Goedkoop Tanken in Lopikerkapel | Supermarkten in Lopikerkapel | Weerbericht Lopikerkapel