Aanhouding na valse aangifte van straatroof

woensdag 29 juni 2016

Nieuwegein - Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een man op maandag 19 oktober 2015 valse aangifte heeft gedaan van een straatroof.

De 26-jarige inwoner van Nieuwegein gaf aan dat hij op zondag 18 oktober slachtoffer was geworden van een straatroof op de Weg naar de Poort. Daar zou hij door twee jongens op een scooter van zijn telefoon zijn beroofd. Uit het onderzoek van de politie kwam naar voren dat de verklaring van de man niet klopte en dat er sprake was van een valse aangifte. De verdachte werd vervolgens een aantal keer ontboden op het politiebureau, maar gaf hier geen gehoor aan. Uiteindelijk kon de politie de man op dinsdag 28 juni aanhouden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Wanneer de politie erachter komt dat de aangever gelogen hebt bij het doen van een aangifte riskeert degene een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Valse aangiften bezorgen de politie veel onnodig werk en het is ook nog eens belastend als iemand vals beschuldigd wordt.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lopikerkapel | 112 alarmeringen Lopikerkapel | Goedkoop Tanken in Lopikerkapel | Supermarkten in Lopikerkapel | Weerbericht Lopikerkapel